Om at læse

Jeg har altid været fascineret af bøger. Der var ikke mange bøger i mit hjem; men der var stor respekt og glæde over de bøger, vi havde i hjemmet: Bibelen, salmebøgerne, en række romaner (med røde rygge og pænt på række i reolen) og nogle få børnebøger, som vi børn havde fået i gave.
For mig var der en stor verden, der åbnede sig, da jeg fik lært at læse. Min søster begyndte to år før mig i skolen, og jeg var så misundelig, at jeg lokkede hende til at lære mig bogstaverne. Da først bogstaverne samlede sig til ord for mig, blev min verden meget hurtigt meget større. For nederst i skolens klasselokale, hvor alle børn fra 0-4. klasse blev undervist, var der et stort skab. Og fra det skab (mit skatkammer) måtte man låne 3 bøger med hjem hver uge.
Siden det skab åbnede sig for mig, har jeg elsket at læse! Og det er aldrig gået over!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑