BLOG

Om at leve enklere

”At leve enklere er at leve jordnært og tillidsfuldt: at tro at livet vil mig vel. At omgivelser, Gud og mennesker tænker godt om mig. Give slip på min mistænksomhed, mistro, fordomme, fordømmelser. At give sig hen, ja hvile i tilliden til, at jeg er elsket – som ufuldkomment menneske. At det er nok. At jeg er nok og har nok. Øve sig i at indse og erkende det. En øvelse som aldrig bliver færdig, men som må gentages hver dag – lige som jeg drikker min te hver dag.” (min oversættelse)

Barbro Raen Thomassen: Som liljerne på marken. Om Å leve enklere. Avenir, 2011 (s. 160)

Træskohage Fyr (3-7 km)

Der er flere gode gåture i området omkring Hotel Vejlefjord.
Hent kort over området her.
Man kan parkere ved Hotel Vejlefjord (adressen er Sanatorievej 26, 7140 Stouby) og gå derfra – eller man kan parkere ved Grund Hundeskov og gå en fin rundtur derfra – og evt slutte med en kop kaffe ved shelterpladsen dernede.

Udsigt fra shelteret ved Grund Skov

Jorden rundt ved Daugård (4 km)

Min yndlingsgåtur bliver i lokalområdet kaldt for “Jorden rundt”. Det er en rundtur på 4 km, og når man ser på kortet, forstår man dens navn. Ruten er kuperet og byder på de smukkeste udsigter ned over Vejle fjord.

Hundertwasser (2014.08.07)

På Arken var der i 2014 en udstilling med kunstneren Friedensreich Hundertwasser. Udstillingen var informativ og interessant, men det var næsten lige så interessant at se en gruppe børn, der blev vist rundt på pædagogisk vis og som efterfølgende blev sat til at tegne og udsmykke “deres eget vindue” – med inspiration fra Hundertwasser.
Hundertwasser havde i 1958 lavet et manifest, hvor han blandt andet beskrev den enkeltes “vinduesret”. “En lejlighedsindehaver må have ret til at læne sig ud igennem vinduet og så langt armen rækker at lave ydersiden af sin bolig om. Og han eller hun må få tilladelse til at tage en lang børste og så langt armen rækker at male alt lyserød, så man på lang retning, fra gaden, kan se: der bor et menneske!”
Måske verden var lidt mere farverig (og forstyrret?), hvis den ret blev udnyttet….

Edvard Munch (2013.01.12)

Særudstilling på Aros med Edvard Munch. Udstillingen havde både alle de kendte malerier – og en masse mindre kendte. Udstillingen var inspirerende både på grund af billederne – og på grund af de mange Munch-citater, der var sat op på udstillingsvæggene. Blandt andet de følgende to:
“Al kunst…litteratur som musik må være frembragt med ens hjerteblod – Kunsten er ens hjerteblod.”
“Min kunst er egentlig en selverkendelse og et forsøg på at klargøre mig mit forhold til livet. Den er altså egentlig en slags egoisme, men jeg håber stadig, at jeg derigennem kan hjælpe andre til at komme til klarhed.”

Tal R (2017.07.04)

Særudstilling med Tal R på Louisiana. Altid spændende at få udvidet sin horisont gennem en udstilling, hvor værkerne bliver præsenteret på en god måde. Når man oven i det lægger en smuk bygning, en kop kaffe i en skøn park og et herligt sommervejr, så bliver det en stjerneoplevelse!!

Vejen til Palmyra (2019.12.11)

Glyptoteket er efter min mening altid et besøg værd. Jeg elsker bygningen og stemningen i “palmehaven”.
Særudstillingen “Vejen til Palmyra” var et besøg værd – og blev fuldendt med en smagfuld portion Palmyra-suppe.

Fra Skagen til Blåvand

Jeg har vandret hele strækningen fra Skagen til Blåvand sammen med en veninde. De 350 km har været delt ud på 7 vandreweekender i løbet af årene 2008-2013.
Det var en stor oplevelse at gå SÅ mange kilometer på stranden langs Vesterhavet. I sol, i regn og rusk – om morgenen, sidst på eftermiddagen – uanset vejr og tidspunkt var havet mægtigt og fascinerende!
Vi gik typisk 50 km i løbet af en weekend og overnattede i campinghytter eller på B&B. Vores 7 etaper var følgende:

 • Skagen – Hirtshals
  (overnatning ved Skiveren Camping)
 • Hirtshals – Tranum
  (overnatning i Løkken, B&B)
 • Tranum – Hanstholm
  (Overnatning v. Bulbjerg Camping)
 • Hanstholm – Agger
  (Overnatning v. Standgårdens Camping)
 • Thyborøn – Fjand
  (Overnatning ved Høfde Q)
 • Fjand – Bjerregård
  (Overnatning ved Søndervig Camping)
 • Bjerregård – Blåvand

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑