BLOG

Om at være rejsende

I keltisk tradition fortælles der, om engang St. Columba fik besøg af en rejsende i sin celle på Iona. Den rejsende så sig om i det sparsomme rum og udbrød: “Hvor er dine møbler?” St. Columba svarede: “Hvor er dine?”
“Åh, jeg kan ikke have møbler med, jeg er jo på rejse”, sagde den besøgende. “Det er jeg også”, svarede St. Columba.
(Min oversættelse. Fra bogen Som liljerne på marken af Barbro Raen Thomassen, 2011)

Rebild Bakker og Rold skov (5-20 km)

Rebild Bakker og Rold skov byder på mange vandremuligheder.
Hent vandrekort her.

Vi har i efterårsferien 2020 gået tre ture på knap 15 km, og de har alle tre været smukke og varierede. Bakker, hede, løvskov, granskov, marker – og ikke mindst kildevæld.
Dag 1) Hvid rute rundt i Rebild Bakker – suppleret med gul rute op gennem Nørreskoven (udgangspunkt i Rebild)
Dag 2) Rundt om Langmose og Madum sø + tur ned om Store Blåkilde (udgangspunkt fra P-plads ved Madum sø – østsiden)
Dag 3) Rundt om Gravlev sø og ned gennem Vælderskoven (udgangspunkt i Rebild)

Det var fx fascinerende at besøge tre forskellige kildevæld med hver deres farvenuance: Store Blåkilde med et turkisblåt skær, Lille Blåkilde med hvidt skær og Gravlev kilde med grønt skær.

Mariager Fjord (20 km)

På Nordsiden af Mariager Fjord et et vældig godt stisystem. Det er muligt at planlægge en tur på 5, 10, 15 eller 20 kilometer. Hent kort til området her.
Vi lavede en dagstur på 20 kilometer og nød en septemberdag med sol og snørede støvler!

Vi kombinerede den røde, den blå, den gule og den grønne rute – og fik en dagstur ud af det!

Lillebæltstien (23 km)

Hent folder/kort over stien her

Stien går fra Strib i nord til Gamborg i syd (eller omvendt som vi valgte – og som jeg vil anbefale). Det smukkeste og mest fredelige stykke er fra Gamborg i syd ind til Middelfart centrum. Det var skønt at nyde en kop kaffe på Cafe Razz, som ruten går lige forbi.
Faktisk vil jeg anbefale, at man nøjes med at gå fra Gamborg til Middelfart, for stykket fra Middelfart op mod Strib er meget “by-agtigt” og levede efter min mening ikke helt op til turen fra Gamborg til Middelfart.
PS: De 23 km passede ikke helt med vores app – der sagde 27… men det er jo en lille detalje.

Undervejs passerer man Hindsgavl Slot med den charmerende lille havehytte “Sorgenfri”.
Det smukke vindue er derfra

Bjerge Skov (3-9 km)

Hent Naturstyrelsens kort over Bjerge Skov her

Ud fra kortet fra Naturstyrelsen (se linket ovenfor) og kortet nedenfor kan man planlægge en kortere eller længere vandretur. Vi gik en smuk tur på ca 9 km fra fugletårnet ved Bjerre Engsø, op om Elver Dam, videre gennem skovområdet med næsten 100 år gamle Douglasgraner, ned forbi Møgelkær Statsfængsel og ind over vådområdet ved Bjerre Engsø.
Smuk rundtur på en stormfuld dag, hvor vi ikke ænsede stormen, fordi de høje træer tog kræfterne af den. Så vi mærkede kun stormen som en susen i de høje træer…

Ved Elverdam

Langs Rohden Å (ca. 4 km)

Langs Rohden Å kan man gå en lille og meget fredelig tur på 4-5 km – alt efter hvor mange afstikkere, man tager. Der er stille og fredfyldt derude!
Hvis man kommer fra Vejle mod Juelsminde, skal man dreje af lige efter Belle Kunst. Ca. 300 meter nede ad vejen, kommer der en grusvej ind til højre. Efter 100 m er der en lille parkeringsplads, hvorfra man kun må færdes til fods. Se kortet og brug vores favoritrute – eller print selv et google-kort ud og over området og find din egen.

Vest for Daugård strand (3,5 km)

Fra Juelsmindevejen kører man ned ad Korshøjvej mod stranden. Hvis man parkerer på P-pladsen lige efter den røde gård neden for bakken (ved Askebjerg) er der en dejlig blå rute på 3,5 km.
Den er kuperet og der er en fantastisk udsigt på det meste af rundturen.
Tag evt. et billede af kortet ved P-pladsen. Og bemærk, at man skal gå ind i skoven lige efter hestestalden, der hører til Vejlefjordskolen – hvis man altså går ruten ned om stranden først.

Om at leve enklere

”At leve enklere er at leve jordnært og tillidsfuldt: at tro at livet vil mig vel. At omgivelser, Gud og mennesker tænker godt om mig. Give slip på min mistænksomhed, mistro, fordomme, fordømmelser. At give sig hen, ja hvile i tilliden til, at jeg er elsket – som ufuldkomment menneske. At det er nok. At jeg er nok og har nok. Øve sig i at indse og erkende det. En øvelse som aldrig bliver færdig, men som må gentages hver dag – lige som jeg drikker min te hver dag.” (min oversættelse)

Barbro Raen Thomassen: Som liljerne på marken. Om Å leve enklere. Avenir, 2011 (s. 160)

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑