BLOG

Lillebæltstien (23 km)

Hent folder/kort over stien her

Stien går fra Strib i nord til Gamborg i syd (eller omvendt som vi valgte – og som jeg vil anbefale). Det smukkeste og mest fredelige stykke er fra Gamborg i syd ind til Middelfart centrum. Det var skønt at nyde en kop kaffe på Cafe Razz, som ruten går lige forbi.
Faktisk vil jeg anbefale, at man nøjes med at gå fra Gamborg til Middelfart, for stykket fra Middelfart op mod Strib er meget “by-agtigt” og levede efter min mening ikke helt op til turen fra Gamborg til Middelfart.
PS: De 23 km passede ikke helt med vores app – der sagde 27… men det er jo en lille detalje.

Undervejs passerer man Hindsgavl Slot med den charmerende lille havehytte “Sorgenfri”.
Det smukke vindue er derfra

Bjerge Skov (3-9 km)

Hent Naturstyrelsens kort over Bjerge Skov her

Ud fra kortet fra Naturstyrelsen (se linket ovenfor) og kortet nedenfor kan man planlægge en kortere eller længere vandretur. Vi gik en smuk tur på ca 9 km fra fugletårnet ved Bjerre Engsø, op om Elver Dam, videre gennem skovområdet med næsten 100 år gamle Douglasgraner, ned forbi Møgelkær Statsfængsel og ind over vådområdet ved Bjerre Engsø.
Smuk rundtur på en stormfuld dag, hvor vi ikke ænsede stormen, fordi de høje træer tog kræfterne af den. Så vi mærkede kun stormen som en susen i de høje træer…

Ved Elverdam

Langs Rohden Å (ca. 4 km)

Langs Rohden Å kan man gå en lille og meget fredelig tur på 4-5 km – alt efter hvor mange afstikkere, man tager. Der er stille og fredfyldt derude!
Hvis man kommer fra Vejle mod Juelsminde, skal man dreje af lige efter Belle Kunst. Ca. 300 meter nede ad vejen, kommer der en grusvej ind til højre. Efter 100 m er der en lille parkeringsplads, hvorfra man kun må færdes til fods. Se kortet og brug vores favoritrute – eller print selv et google-kort ud og over området og find din egen.

Vest for Daugård strand (3,5 km)

Fra Juelsmindevejen kører man ned ad Korshøjvej mod stranden. Hvis man parkerer på P-pladsen lige efter den røde gård neden for bakken (ved Askebjerg) er der en dejlig blå rute på 3,5 km.
Den er kuperet og der er en fantastisk udsigt på det meste af rundturen.
Tag evt. et billede af kortet ved P-pladsen. Og bemærk, at man skal gå ind i skoven lige efter hestestalden, der hører til Vejlefjordskolen – hvis man altså går ruten ned om stranden først.

Om at leve enklere

”At leve enklere er at leve jordnært og tillidsfuldt: at tro at livet vil mig vel. At omgivelser, Gud og mennesker tænker godt om mig. Give slip på min mistænksomhed, mistro, fordomme, fordømmelser. At give sig hen, ja hvile i tilliden til, at jeg er elsket – som ufuldkomment menneske. At det er nok. At jeg er nok og har nok. Øve sig i at indse og erkende det. En øvelse som aldrig bliver færdig, men som må gentages hver dag – lige som jeg drikker min te hver dag.” (min oversættelse)

Barbro Raen Thomassen: Som liljerne på marken. Om Å leve enklere. Avenir, 2011 (s. 160)

Træskohage Fyr (3-7 km)

Der er flere gode gåture i området omkring Hotel Vejlefjord.
Hent kort over området her.
Man kan parkere ved Hotel Vejlefjord (adressen er Sanatorievej 26, 7140 Stouby) og gå derfra – eller man kan parkere ved Grund Hundeskov og gå en fin rundtur derfra – og evt slutte med en kop kaffe ved shelterpladsen dernede.

Udsigt fra shelteret ved Grund Skov

Jorden rundt ved Daugård (4 km)

Min yndlingsgåtur bliver i lokalområdet kaldt for “Jorden rundt”. Det er en rundtur på 4 km, og når man ser på kortet, forstår man dens navn. Ruten er kuperet og byder på de smukkeste udsigter ned over Vejle fjord.

Hundertwasser (2014.08.07)

På Arken var der i 2014 en udstilling med kunstneren Friedensreich Hundertwasser. Udstillingen var informativ og interessant, men det var næsten lige så interessant at se en gruppe børn, der blev vist rundt på pædagogisk vis og som efterfølgende blev sat til at tegne og udsmykke “deres eget vindue” – med inspiration fra Hundertwasser.
Hundertwasser havde i 1958 lavet et manifest, hvor han blandt andet beskrev den enkeltes “vinduesret”. “En lejlighedsindehaver må have ret til at læne sig ud igennem vinduet og så langt armen rækker at lave ydersiden af sin bolig om. Og han eller hun må få tilladelse til at tage en lang børste og så langt armen rækker at male alt lyserød, så man på lang retning, fra gaden, kan se: der bor et menneske!”
Måske verden var lidt mere farverig (og forstyrret?), hvis den ret blev udnyttet….

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑