En kur for alting

 
”Jeg kender en kur for alting: Salt vand.”
“Salt vand?” spurgte jeg.
“Ja, på den ene måde eller den anden. Sved eller tårer eller det salte hav.”
Karen Blixen: Syv Fantastiske Fortællinger (1935)

Gå ikke hurtigt

“Gå ikke så hurtigt, at du glemmer at se”.
Sætningen bliver nævnt i den norske film Songs of Earth.
En meget langsom, smuk og tankevækkende film, som man absolut bør se, hvis man får muligheden. Den foregår i Oldedalen i Norge og inviterer én til – ikke blot at gå langsommere; men at leve langsommere.
Heldigvis havde vi haft mulighed for at slentre en langsom tur gennem Koldings gader, før vi var inde at filmen. Det fungerede som en perfekt optakt.

Om at være rejsende

I keltisk tradition fortælles der, om engang St. Columba fik besøg af en rejsende i sin celle på Iona. Den rejsende så sig om i det sparsomme rum og udbrød: “Hvor er dine møbler?” St. Columba svarede: “Hvor er dine?”
“Åh, jeg kan ikke have møbler med, jeg er jo på rejse”, sagde den besøgende. “Det er jeg også”, svarede St. Columba.
(Min oversættelse. Fra bogen Som liljerne på marken af Barbro Raen Thomassen, 2011)

Om at leve enklere

”At leve enklere er at leve jordnært og tillidsfuldt: at tro at livet vil mig vel. At omgivelser, Gud og mennesker tænker godt om mig. Give slip på min mistænksomhed, mistro, fordomme, fordømmelser. At give sig hen, ja hvile i tilliden til, at jeg er elsket – som ufuldkomment menneske. At det er nok. At jeg er nok og har nok. Øve sig i at indse og erkende det. En øvelse som aldrig bliver færdig, men som må gentages hver dag – lige som jeg drikker min te hver dag.” (min oversættelse)

Barbro Raen Thomassen: Som liljerne på marken. Om Å leve enklere. Avenir, 2011 (s. 160)

Morgenlys og fred

”En ældre kvinde fortæller, at hun i sin bøn forestillede sig, at hun var ved en strand ved havet i morgengryet. Tågerne er ved at lette. Dernede ved stranden sætter Jesus sig på en sten. Kvinden går hen og sætter sig ved siden af ham. Hun læner sig fortroligt mod ham og fortæller, om hvordan hun har det…
Der på bænken er der ingen uro. I morgenlyset og freden er den indre lykke nær…”
(Fra Væven af Martin Lønnebo)

Som himmelhvælvingen…

”Syndernes forladelse er som himmelhvælvingen, der omslutter jorden til alle tider og gør livet på jorden til et liv i himlen”.

Udtrykket er fra teologen Johannes Horstmann, der levede fra 1915-1999. (kilde: Kristian Østergaard: Tidehvervsmanden og tiden. Kristeligt Dagblad)

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑