Tanker efter introduktionsturen

Fra 20/5 til 27/5 var vi på introduktionstur til opgaven som præstepar i Jerusalem. David Serner havde lavet programmet, og Bodil Skjøtt var med som vores helt personlige guide.
Vi blev introduceret til alt fra formelle samarbejdspartnere til den bedste bager og de bedste bazar-butikker. Vi mødte utallige organisationskontakter, vi mødte den danske ambassadør i TelAviv og den danske repræsentant for Palestina. Vi kørte med busser og lokalbaner og gik mange kilometer rundt i Jerusalem. Vi blev fyldt med indtryk og noterede løst og fast i en medbragt notesbog.
Da vi kom hjem, var hoved og hjerte fyldt af indtryk, og notesbogen blev omdannet til et dokument på 11 A4-sider. Det dominerende indtryk fra ugen var mangfoldighed og kompleksitet. En mangfoldighed af etniciteter, religioner og kulturer. En mangfoldighed af sanseindtryk. En mangfoldighed af historiske data – og en mangfoldighed af holdninger til og fortolkninger af disse data.
Nu er vi tilbage i Danmark. Indtrykkene er ved at bundfælde sig…
Vi er taknemmelige for at være på vej til Jerusalem for at bo der – i hvert fald et år.
Vi har meget at lære – om opgaven, om Israel, om os selv i denne situation. Men vi er fortrøstningsfulde, fordi vi tror på, at Gud har været med til at lægge det hele til rette. Og når han kalder, så udruster han også!

Om at læse

Jeg har altid været fascineret af bøger. Der var ikke mange bøger i mit hjem; men der var stor respekt og glæde over de bøger, vi havde i hjemmet: Bibelen, salmebøgerne, en række romaner (med røde rygge og pænt på række i reolen) og nogle få børnebøger, som vi børn havde fået i gave.
For mig var der en stor verden, der åbnede sig, da jeg fik lært at læse. Min søster begyndte to år før mig i skolen, og jeg var så misundelig, at jeg lokkede hende til at lære mig bogstaverne. Da først bogstaverne samlede sig til ord for mig, blev min verden meget hurtigt meget større. For nederst i skolens klasselokale, hvor alle børn fra 0-4. klasse blev undervist, var der et stort skab. Og fra det skab (mit skatkammer) måtte man låne 3 bøger med hjem hver uge.
Siden det skab åbnede sig for mig, har jeg elsket at læse! Og det er aldrig gået over!

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑